Үй
Өнімдер
Эмульгаторлар тізімі
Қолданба
Галерея
Жаңалықтар
Блог
Біз туралы
Біз туралы
Бізбен хабарласыңы
Электрондық пошта:
Сіздің лауазымыңыз : Үй > Блог

Полисорбат 60 сұйықтығы дегеніміз не және ол тамақ пен косметикада қалай қолданылады?

Күн:2025-06-03
Оқыңыз:
Бөлісу:
Полисорбат 60 сұйықтығы тамақ өнеркәсібінде де, косметикада да эмульгатор, еріткіш және тұрақтандырғыш ретінде кеңінен қолданылатын жан-жақты, иондық емес беттік белсенді зат. Оның сұйық түрі оны өңдеудің қарапайымдылығын, жылдам дисперсияны және дәйекті эмульсияны қажет ететін өндірістік процестер үшін әсіресе ыңғайлы етеді.


Полисорбат 60 сұйықтығы дегеніміз не?


Полисорбат 60, сондай-ақ Tween 60 (полиоксиэтилен сорбитан моностеараты) ретінде белгілі, сорбитан моностеаратының полиоксиэтилен туындысы, тамақ өнімдерінде E435 ретінде жіктеледі.Полисорбат 60 сұйықтықжоғары HLB мәніне ие (14,9), бұл суда жақсы ерігіштігін (гидрофильділігін) және процестің икемділігін білдіреді. Оның түсі сарыдан кәріптасқа дейін, тұтқыр, суда және спиртте толығымен ериді, бұл оны су жүйелерінде қолдануға өте ыңғайлы етеді.

Негізгі қасиеттері:
INCI атауы:Полисорбат 60
CAS нөмірі:9005-67-8
Сыртқы түрі:Сары сұйықтық
Ерігіштігі:Суда еритін
Функция:Эмульгатор, еріткіш, диспергирлеуші, тұрақтандырғыш

полисорбат 80


Тамақ өнеркәсібіндегі полисорбат 60


Тағамдық қоспаларда Полисорбат 60 сұйықтығы судағы майдың тұрақты эмульсияларын қалыптастыруда және сақтауда шешуші рөл атқарады. Ол өнімнің құрылымын, көлемін, сақтау мерзімін және ауыздың дәмін жақсартады.

Жалпы тағамдық қолданбалар:
Ұнтақталған қоспалар – асып кетуді және көбік тұрақтылығын арттырады
Сүтсіз кремдер – фазалардың бөлінуін болдырмайды
Пісірілген өнімдер – үгіндінің құрылымы мен жұмсақтығын жақсартады
Жедел десерттер мен пудингтер – май және су фазаларын тұрақтандырады

Полисорбат 60 өңделген тағамдардағы шектеулі концентрацияларда пайдалану үшін FDA және EFSA сияқты реттеуші органдармен мақұлданған.


Косметика өнеркәсібіндегі полисорбат 60


Косметикалық және жеке күтім құрамдарында Полисорбат 60 сұйықтығы эмульгациялау және еріту қабілеті үшін бағаланады. Ол май және су негізіндегі ингредиенттерді тегіс араластыруға көмектеседі және өнімнің таралуы мен құрылымын жақсартады.

Жалпы косметикалық қолданбалар:
Кремдер мен лосьондар – май мен су эмульсияларын тұрақтандырады
Бет тазартқыштары – майларды суда ерітуге көмектеседі
Шаш кондиционерлері – консистенция мен эмульсияны жақсартады
Ваннаға арналған майлар мен макияж кетіргіштер – суда біркелкі дисперсияға көмектеседі

Оның жұмсақтығы мен ингредиенттердің кең ауқымымен үйлесімділігі оны сезімтал теріге арналған құрамдар үшін өте қолайлы етеді.

полисорбат 80


Полисорбат/Tween 60 сұйықтығының қандай пайдасы бар?


Ұнтақ немесе жартылай қатты формалармен салыстырғанда,Полисорбат 60 сұйықтығы мыналарды ұсынады:
Кең ауқымды өндірісте оңай мөлшерлеу және араластыру
Суда және мұнайда жылдамырақ дисперсия
Соңғы өнімдердегі тұтқырлық пен текстураны жақсырақ бақылау
Өңдеу уақыты мен құны қысқарды


Полисорбат 60 жеуге қауіпсіз бе?


Иә, полисорбат 60 бекітілген шектерде пайдаланылған кезде жеуге қауіпсіз деп танылады. Бұл FDA және EFSA сияқты реттеуші органдар мақұлдаған тағамға арналған эмульгатор (E435), көбіне бұлғанған қоспалар, пісірілген өнімдер және сүт емес кремдер сияқты өнімдерде қолданылады. Әдеттегі пайдалану деңгейінде ол жалпы халық үшін белгілі денсаулыққа қауіп төндірмейді.


Қорытынды


Сіз пісірілген өнімдерді немесе сәнді тері күтімін құрастырсаңыз да, Полисорбат 60 сұйықтығы тұрақтылықты, құрылымды және жалпы өнім сапасын жақсартатын сенімді, жоғары өнімді эмульгатор болып табылады. Жоғары сапалы Polysorbate 60 сұйықтығының сенімді жеткізушісін іздесеңіз,ХЕМСИНОтұрақты сапа, жылдам жеткізу және теңшелген өнімдерді ұсынады. Үлгіні сұрау үшін бүгін бізге хабарласыңыз.
Қатысты блог
span-60-vs-span-80
Span 60 және Span 80: сипаттар, функциялар және қолданбалар
22 Oct 2025
Бұл блог Span 60 (Sorbitan Monostearate) және Span 80 (Sorbitan Monooleate) арасындағы негізгі айырмашылықтарды түсіндіреді, оның ішінде олардың физикалық қасиеттері, тағамдағы, косметикадағы және фармацевтикадағы типтік қолданбалары, сақтау және өңдеу нұсқаулары, сондай-ақ реттеуші ойлар. Ол сондай-ақ формулаға дұрыс эмульгаторды таңдау бойынша нұсқаулық пен оңтайлы өнімділікке арналған практикалық кеңестерді береді.
Монопропиленгликоль пропиленгликолға қарсы
Монопропиленгликоль пропиленгликолға қарсы
22 Sep 2025
Азық-түлік, косметика немесе фармацевтика үшін ингредиенттерді сатып алғанда, монопропиленгликолды (MPG) пропиленгликолмен (PG) шатастыру оңай. Олардың химиялық негізі ұқсас болғанымен, олардың сорттары, тазалық деңгейлері және қолданылуы бірдей емес. Бұл нұсқаулық әрбір терминнің нені білдіретінін, олардың қалай ерекшеленетінін және қолданбаңыз үшін дұрысын қалай таңдау керектігін түсіндіреді.
Губка тортының көлемін қалай үлкейтуге болады
Губка тортының көлемін қалай үлкейтуге болады
17 Mar 2025
Біздің клиенттер жұмсақ, әуе құрылымын сақтай отырып, губка тортының көлемін қалай үлкейтуге болатыны туралы дилеммаға жиі тап болады. Керемет губка тортына қол жеткізу үшін ингредиенттер мен өңдеу әдістерінің дұрыс балансы қажет. Аэрация - жеңіл, әуе текстурасы үшін ең маңызды факторлардың бірі. Бұл торттың көлемі мен жұмсақтығына тікелей әсер етеді. Дұрыс эмульгаторды таңдау губка торттарының аэрациясын және тұрақтылығын жақсартуды көздейтін тамақ өндірушілері үшін маңызды. Бұл блогта біз губка тортының көлемін қалай жақсартуға болатыны туралы сөйлесеміз және кейбір жақсы шешімдерді ұсынамыз.
Қомақты табыс табуды бастаңыз
бүгін сіздің еліңізде пайда!
Электрондық пошта
Whatsapp